Tekst objavljen: 26.09.2023 13:40        


Pronalazak parking mesta u Beogradu postalo je kao dobitak na lutriji, te u skladu sa tim i njihova cena sve je veća, a na nekim lokacijama njihova vrednost je u rangu su sa cenama celog stana

Ovo su aktuelne cene garaža u Beogradu


Zbog toga su mnogi ovo razvili u unosan biznis. Zvanični podaci pokazuju da je najskuplje parking mesto u Beogradu dostiglo je cenu od čak 58.000 evra.

Jelena Davidović, vođa prodajnog tima oglasnog portala nekretnine.rs kaže da su u centralnim zonama Beograda, garaže neophodne za život, te je zbog toga i počela velika potražnja za njima.

- Garaže su najtraženije i veoma popularna vrsta nepokretnosti, zato što one zahtevaju manje sredstava prilikom kupovine. Nema nekih dodatnih troškova održavanja, manji je porez. I recimo, ukoliko vi odlučite da investirate u garažu, ona može da vam donese neki siguran prihod od 200 do 300 evra mesečno. A to koliko su one popularne, upravo dokazuje njihova cena na tržištu. Garaže postižu cenu jednog manjeg stana. Cena garažnih mesta se kreće negde u gradu oko 20.000 evra, ali imamo naravno izuzetke. Ja imam i drugačije podatke sa našeg oglasa na portalu. Znači, sve zavisi od dela grada. Da li je to parking mesto van stambenog objekta ili u okviru stambenog objekta te centralne garaže, to sve ima veze - rekla je Davidović gostujući u "Jutro na Blic".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Agent za nekretnine Nikola Čobić objasnio je zašto je situacija takva, razdvojivši parking mesto i garažno mesto na početku razgovora:

- Uvek se traži jedno više mesto. Parking mesta su uglavnom spoljna parking mesta, a garažna u podzemnoj garaži. Parking mesta se prodaju kao pripadajuća uz stan koji kupujete, tipa podrum, a garažu možete kupiti odvojeno kao i svaku nekretninu - rekao je pa prokomentarisao cene:

- Kupci treba da znaju da se parking mesta prodaju kao pripadajuće mesto, na primer podrum i to za 3.000 do 12.000 evra, a garažna mesta se prodaju kao nekretnina i koštaju mnogo više. U širem centru grada se cena kreće od 12.000 pa do 18.000 evra i kako se približavate centru može dostići cene od 25.000 i 30.000 evra! Posebno u zatvorenim kompleksima kao što je Beograd na vodi - ističe Čobić i precizira dokle može da ide maksimalna cena:

- Znam da je standardna cena između 30 i 40.000 evra, čak - potvrdio je još jednom Čobić.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
garaža parking mesto Beograd Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana