Tekst objavljen: 30.01.2013 12:22        


Guvernerka Narodne banke Srbija Jorgovanka Tabaković kaže da će, što se tiče problematičnih kredita u švajcarskim francima tiče, rešenje biti za nedelju, najviše dve nedelje dana.

Tabaković: Bankari nisu štitili interese građana (Medija centar Beograd)

- Ne može da se uvede neki proizvod, u ovom slučaju franci, a da se ne sagledaju posledice. Ja tražim od svih da ne gledaju svoj interes, moramo da budemo svesni, i da snosimo odgovornost - kaže ona.

Agrobanka i Razvojna banka Vojvodine su, po njenim rečima, bili politički projekti koji su iskorišćeni za prethodne izbore, a sada NBS mora da rešava posledice takvih zloupotreba banaka.
- Dok ne dođem do konačnog predloga neću objavljivati rešenje. U tuđe dvorište neću da gledam,a li ne dam ni da mi se niko meša u posao. Kada budem obavila sve razovore, onda ćemo predložiti rešenje. Kada je moglo ovoliko da se čeka, treba se strpeti još malo - dodaje guvernerka NBS.

Tabaković je istakla da je Udruženje banka Srbije štitilo samo interese banaka, ne vodeći računa o tome da će i banke imati probleme ako građani koji su uzeli kredite ne mogu da ih otplate.

- Razgovaraćemo sa sudovima i oštećenim građanima i od banaka očekujem punu saradnju - kazala je Tabaković.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

3 komentara

  1. User image
    marko 30.01.2013 14:33

    Ja se jos uvek nadam da postoje razumni ljudi ,i da ce na bilo koji nacin pomoci ovom narodu!!neka pomoc bude simbolicna,ali ce ta simbolika dati nadu ,da i u Srbiji ima malo pravde!!!

  2. User image
    Milivoje Krstic 31.01.2013 18:19

    Za guvernerku,
    Ja sam jedan od izmanipulisanih kreditom u CHF
    Poslusali smo tada *velike* finansijske strucnjake koji su savetovali zaduzivanje u CHF, a koga bi drugo. Sada svi peru ruke i prebacuju na savest nas laike da smo krivi sto nismo znali.
    Nismo znali da i posle 4,5 g. vracanja nasa obaveza se samo povecava sto je apsurd ekonomije pa i u tunguziji.
    Verujem u pravedno resenje problema, a mozda drzava zeli da ponudi trzistu preko banaka novih 22.000 nekretnina koje bi iskoristili za nezbrinute. KO ZNA ?

  3. User image
    Dusica 31.01.2013 18:22

    Biće kako kažu banke

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
jorgovanka tabaković guverner Narodne banke Srbije nbs Narodna banka Srbije mere Narodne banke Srbije krediti u švajcarcima švajcarski franak kredit krediti banke banka kašnjenje u otplati otplata kredita

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana