Tekst objavljen: 11.02.2013 15:35        


Ovih dana na internet portalima za zapošljavanje u Hrvatskoj se pojavio zanimljiv slučaj velikog interesa stranih poslodavca za stručnim IT kadrom. Trenutno se u ponudi poslova IT industrije više od polovine odnosi na radna mesta izvan Hrvatske.

Stranci vrbuju hrvatske IT stručnjake

Iako Hrvatska nema velik broj stručnog IT kadra, očito je da se oni kvalitetom izdižu od ostalih, pa ih strane kompanije sve više traže jer su svesne njihovih mogućnosti. Naravno, strane kompanije u startu mogu ponuditi bolje radne uslove i platu, što je mnogim domaćim IT stručnjacima presudno da prihvate posao.

U poslednje vreme i u Hrvatskoj velika je potražnja za IT kadrom, kojeg je prilično teško naći. Uz to, sve više IT stručnjaka odlaze u samostalno preduzetništvo i pronalaze klijente za koje rade.

- Radeći na raznim projektima, stiču iskustvo i umrežuju se, a velik broj njih rade i za strane klijente. Iz te perspektive njima zaista nije teško otići u inostranstvo na nekoliko godina, materijalno se osigurati i steći nova znanja - rekao je Saša Jurković, direktor portala posao.hr.

Na posao.hr trenutno se traže softverski inženjeri, back i front end developeri, PHP programeri, Android developeri, Flash programeri te security inženjeri. Zemlje u kojima se poslovi nude su Nemačka, Italija, Ujedinjeni Arapski Emirati i Oman.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
IT kompanije informatičari programeri Hrvatska

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana