Tekst objavljen: 18.02.2013 10:45        


Da li operateri smanjuju ponudu telefona za dinar, odnosno onih koje korisnici kupuju uz pakete? Globalna težnja jeste osiromašenje ovih ponuda jer je to postalo veliko opterećenje za telekomunikacione kompanije i proizvođače, pa se postavlja pitanje da li će se isto desiti i kod nas.

Odlazi li ponuda "telefona za dinar" u istoriju

Pogledajte kompletnu ponudu telefona i paketa kod domaćih operatera


U Telekomu, Telenoru i VIP-u kažu da nisu menjali broj aparata koje nude korisnicima, ali nezvanično, oči su uprte u konkurenciju i da li će se u narednom periodu ograničiti ili ukinuti količina takozvanih telefona za dinar koje nude klijentima, zavisi i od poteza koje budu vukle konkurentske firme.

Iz VIP-a poručuju da u ponudi imaju isti broj telefona kao i prošle godine, odnosno oko 50 modela. – U toku prošle i prvih meseci ove godine nivo subvencija za mobilne uređaje u našem portfoliju nije se bitnije promenio. Prvi smo na na tržištu Srbije ponudili telefone za jedan dinar i ovaj trend zadržavamo – navode u VIP-u.
Osim toga, akcije operatera u kojima nude 50 odsto nižu cenu pretplate onima koji ne uzmu telefon za dinar, ide u prilog tome da žele da smanje broj korisnika koji se opredeljuje za ove uređaje.

– Kupci se sve više okreću manjem broju uređaja. Na primer, sve je veća potražnja korisnika za nekoliko pametnih uređaja – navode u Telenoru, ali dodaju da njihova ponuda nije smanjena.

– Ne znamo zašto čitaoci imaju utisak da je ponuda telefona smanjena jer zapravo nikada nismo imali veću ponudu nego sada. Trenutno imamo 35 telefona u ponudi, a prošle godine u ovo vreme imali smo tri modela telefona manje – objasnili su u Telenoru.

U konkurentskom Telekomu kažu da se ponuda telefona kod njih menja u skladu sa ponudom proizvođača. – Broj telefona u ponudi varira, a nekad u ponudi MTS-a ima i do 50 različitih modela. U MTS-u su, takoreći, svi telefoni u ponudi za jedan dinar uz odgovarajuće pakete, tako da se trend telefona za dinar i dalje održava. Osim toga, mi nismo povećavali cene uređaja koji se uzimaju uz pakete – rekli su u Telekomu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Dusan 21.02.2013 9:13

    mogu oni da smanjuju koliko oće sve zavisi od potražnje ovog naroda za telefonima...mislim ako dodje jača konkurencija da bi trebalo smanjiti pretplatu,sve je ovo jako!!Koja se samo tu zarada kreće u milijardama!!

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
telefoni vip mobil telenor Telekom Srbija operateri mobilna telefonija mobilni telefoni mobilni telefon

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana