Tekst objavljen: 05.03.2013 7:47        


Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kaže da su u aferi sa aflatoksinom u mleku utvrđeni propusti nadležnih državnih organa i da će najmanje četvoro biti smenjeno zbog toga.

Ko je ovde lud: Vučić vraća aflatoksin na 0,05

Vučić je rekao da će biti smenjen direktor Uprave za zaštitu bilja, direktor Uprave za veterinu, načelnik Odseka za zdravlje i biljni karantin Uprave za zaštitu bilja i načelnik Odeljenja fitosanitarne inspekcije za bezbednost hrane Uprave za zaštitu bilja.

Najnovije analize mleka iz Srbije pokazale su da u pojedinim uzorcima sadržaj opasnog aflatoksina prelazi i 0,5 mikrograma po kilogramu, kaže vojvođanski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić i dodaje da pojedini uzorci imaju 0,86, 0,87, pa čak i 1,2 mikrograma aflatoksina po litru. - Rezultati su užasavajući - rekao je Ješić.
On je naveo da je nadležni ministar poljoprivrede Goran Knežević bio korektan i ponudio ostavku, ali da on smatra da Knežević ne snosi subjektivnu odgovornost.

- Mislio sam da nije fer da se tako nešto uradi pre ocene rada ostalih ministara - rekao je Vučić i dodao da je Kneževiću zamerio zbog toga što je zakonski limit prisustva aflatoksina u mleku sa 0,05 podignut na 0,5 mikrograma po kilogramu.

Potpredsednik Vlade je najavio da će u narednih 15 dana Vlada svojim aktom tu granicu ponovo sniziti na 0,05 mikrograma.

Govoreći o kvalitetu mleka u prodavnicama, Vučić je rekao da je ono apsolutno zdravo i da, uprkos tome što su utvrđeni propusti nadležnih državnih organa, ničiji život nije ugrožen.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    dragan 05.03.2013 8:15

    Gospodine Vučiću ,mleko je bilo"ispravno" i kada je onomad gospodin Ješić podigao uzbunu.Mleko ste povukli sa rafova a u isto vreme čoveka proglasili politikantom i neznalicom.Vreme je za izvinjenje.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zaštita potrošača prava potrošača potrošači namirnice životne namirnice Aleksandar Vučić otrov kvalitet hrane zdrava hrana mleko

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana