Tekst objavljen: 05.03.2024 14:55        


Raspon cena stanova za pripadnike snaga bezbednosti će se ubuduće kretati u rasponu od procenjene proizvodne cene neto kvadrata do tržišne cene neto kvadrata na konkretnoj lokaciji

Nema više ograničenja na cene stanova za bezbednjake


Ovo je određeno Uredbom o uslovima za utvrđivanje kupoprodajne cene stana na pojedinačnim lokacijama za pripadnike snaga bezbednosti, koju je donela Vlada Srbije.

Investitor izgradnje stambene zgrade i stanova na pojedinačnoj lokaciji dostavljaće operativnoj grupi, koju će formirati Vlada, procenjenu tržišnu cenu stana koju određuje licencirani procenitelj.

Operativna grupa će zatim, na osnovu procenjene tržišne cene stana i procenjene proizvodne cene stana Komisiji dostavljati izveštaj o ispunjenosti uslova za utvrđivanje kupoprodajne cene, koja kako se navodi, ne može biti niža od procenjene proizvodne cene neto kvadrata, ni viša od tržišne cene neto kvadrata na svakoj pojedinačnoj lokaciji.

Komisija će zatim utvrditi kupoprodajnu cenu neto kvadrata stana na svakoj pojedinačnoj lokaciji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Postupci utvrđivanja kupoprodajne cene, koji su započeti, a nisu okončani do dana stupanja na snagu ove uredbe, okončaće se u skladu sa propisom po kojem su započeti.

Na utvrđivanje kupoprodajne cene stanova, koji su izgrađeni u ranijim fazama realizacije projekta izgradnje stanova za pripadnike stanova bezbednosti, a za koje cena nije utvrđena, primenjuju se odredbe ove uredbe.

Podsetimo, prvobitno je Zakon o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti ograničavao cenu kvadrata na 500 EURali je sredinom prošle godine taj zakon izmenjen, te u novom zakonskom rešenju stoji da "kupoprodajnu cenu stana na svakoj pojedinačnoj lokaciji određuje Komisija koju obrazuje Vlada, na osnovu uslova koje propisuje Vlada."

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kvadrat od 500 evra stanogradnja cene stanova stanovi za policiju

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana