Tekst objavljen: 04.12.2023 14:30        


Beogradski aerodrom, kojim putem koncesije upravlja VINCI, do kraja 2023. godine zabeležiće više od sedam miliona putnika, što je rekordni rezultat, koji prevazilazi broj putnika iz 2019. godine, saopštili su danas iz kompanje Belgrade Airport na uručenju vaučera sedmomilionitom putniku

Beogradski aerodrom premašio 7 miliona putnika u 2023.


„Sa velikim zadovoljstvom ćemo dočekati više od sedam miliona putnika u ovoj godini, posebno s obzirom na činjenicu da smo prevazišli rekord od 6,2 miliona putnika u prepandemijskoj 2019. Ovom rezultatu je, u najvećoj meri, doprinela kompanija Air Serbia koja ove godine takođe beleži rekordan broj putnika i novih linija, kao i značajan saobraćaj ostalih partnerskih avio-kompanija. Dinamičan oporavak saobraćaja i kontinuirani radovi na proširenju, modernizaciji i povećanju kapaciteta pokazuju da smo na dobrom putu da naš aerodrom postane ključno čvorište u našem regionu“, izjavio je generalni direktor kompanije Belgrade Airport, Fransoa Berizo.



Kako poručuju sa aerodroma, u prvih devet meseci ove godine, ugostili su 42 odsto više putnika u odnosu na prošlu godinu i 25 odsto više nego u istom periodu 2019. godine. U istom periodu, obavljeno je više od 62.000 letova, odnosno 26 odsto više nego prethodne godine i 15 odsto više nego u istom periodu 2019. godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


„Od početka koncesije 2019. godine, beogradski aerodrom značajno povećava operativne kapacitete na svim ključnim tačkama (proširen i dograđen terminal, nova pista, proširena platforma, novi sistem saobraćajnica, novi parkinzi, solarna farma, nova toplana i dodatna ekološka postrojenja), a najveći broj unapređenja predstavljen je tokom 2023. godine. Pozitivan trend proširenja i modernizacije biće nastavljen izgradnjom novih kapaciteta i sadržaja u zoni odlazaka, dok se završetak svih ključnih radova na modernizaciji očekuje u prvom kvartalu 2024. godine. Sve ovo što će omogućiti da beogradski aerodrom do kraja koncesionog perioda dostigne ukupan kapacitet od 15 miliona putnika godišnje“, saopštili su iz kompanije Belgrade Airport.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
beogradski aerodrom vesti sa berze momentum Beogradska berza

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana