Tekst objavljen: 25.11.2023 18:00        


U trećem tromesečju nastavljen je trend rasta upotrebe najsavremenijih oblika plaćanja, što pokazuje i podatak da je na kraju trećeg tromesečja ugovorenu uslugu elektronskog bankarstva imalo 3,99 miliona korisnika, što je za 7,92 odsto više nego u istom periodu prethodne godine, objavila je Narodna banka Srbije (NBS)

Nastavljen rast plaćanja putem mobilnog telefona


Ugovorenu uslugu mobilnog bankarstva imalo je 3,86 miliona korisnika, odnosno za 16,04 odsto više nego u istom tromesečju 2022. godine.

Osim broja korisnika, porastao je i ukupan broj transakcija koje putem digitalnog bankarstva obavljaju građani i privreda.

U odnosu na treće tromesečje prethodne godine, prometi obavljenih transakcija putem elektronskog i mobilnog bankarstva kreću se u suprotnim smerovima, pa je broj plaćanja elektronskim bankarstvom smanjen za 8,84 odsto, dok je broj plaćanja korišćenjem mobilnog bankarstva porastao za 27,28 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


To, navode iz NBS, govori o tome da se mobilni telefon sve češće upotrebljava kao sredstvo za iniciranje plaćanja kao zamena za računar.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
mobilni telefoni plaćanje mobilnim telefonom Narodna banka Srbije Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana