Tekst objavljen: 20.09.2023 16:25        


Ukoliko je porodica brojnija, troškovi su naravno veći...

Koliko novca treba za pristojan život u Čačku? Panorama Čačka



Tokom prethodnih godinu dana, šali se narod, samo još "vazduh nije poskupeo".

Mnogo više novca vam je sada potrebno za hranu, stanarinu, ratu kredita, nego lane, a da ne pričamo o periodu pre korone. Iako je činjenica da jeu glavnom gradu Srbije "tradicionalno" najskuplje, ni gradovi u unutrašnjosti ne zaostaju, pa je mesečna svota potrebna za život sve veća i veća.

-Supruga i ja mesečno potrošimo oko 60.000 dinara. Najviše novca ode za hranu, ona je mnogo skupa. Garderobu mnogo ne kupujemo, ali to se može naći poprilično povoljno - kaže za RINU jedan stariji Čačanin.

Ukoliko je porodica brojnija, troškovi su naravno veći.

Prema rečima građana,četvoročlanoj porodici je potrebno minimum 100.000 dinara mesečno, što je izvodljivo ako oba bračna partnera rade. Ako je jedan bez posla, onda je veoma teško.

- Srećom, pa ne plaćamo kiriju. Za hranu i osnovne potrepštine potrebno nam je za dvoje dece minimum 100.000 dinara mesečno. Najteže je pred 1. septembar, kad se deca moraju spremiti za školu. Od novih patika, agarderobe do knjga, sve se kupuje, kažu Čačani.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Omladina koja živi kod roditelja bila je nešto skromnija, rekavši da im je za njihove potrebe, garedrobu i izlaske potrebno oko 50.000 dinara mesečno. Penzioneri se nadaju povećanju primanja, pa će, kako kažu i njima tada biti lakše.

-Za pristojan život u Čačku mesečno je potrebno od 80.000 do 100.000 dinara, sve ostalo je puko preživljavanje. Novac trošim na hranu najviše, dok se poplaćaju računi, dok se ispoštuju naši srpski običaji kad to treba i eto odoše pare, kaže još jedan stanovnik grada na Moravi.

S druge strane, život u Beogradu je postao veoma skup, te je pitanje kolike plate su "dovoljno dobre" za stanovnike prestonice.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
čačak životni stanard Srbija troškovi života

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana