Tekst objavljen: 19.02.2024 15:55        


Pod pritiskom konkurencije iz Kine, proizvođači automobila Stelantis i Reno ozbiljno će se potruditi da smanje troškove proizvodnje električnih vozila s ciljem da postignu slične cene i profitne marže kao modeli na fosilna goriva, rekli su čelnici auto-industrije Rojtersu

Kineski električni automobili obaraju cene evropskih


Rast prodaje električnih vozila usporio je zbog kombinacije nedostatka infrastrukture za punjenje i visokih cena zbog čega evropski proizvođaču pokušavaju da razviju pristupačnija električna vozila, koja su ipak u startu skuplja od sličnih automobila koji imaju motore sa unutrašnjim sagorevanjem.

„Da gledam na kratke staze, mogao bih odmah povećati svoju prodaju električnih vozila jednostavno puštajući marže da klize”, rekao je novinarima izvršni direktor Stelantisa Karlos Tavares nakon što je kompanija objavila godišnje rezultate za 2023. uz upozorenje da na očekuje turbulentna godina.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


„Naravno, svi pokušavaju da smanje troškove električnih vozila kako bi postigli paritet cena sa klasičnim pogonom, rekao je izvršni direktor Renoa Luka de Meo odgovarajući na pitanje o cenama i profitabilnosti kompanije.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
električni automobili kineski automobil evropski automobili cene električnih automobila

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana