Porez na plate sa 64 na 40 odsto?

Objavljeno: 15.03.2012


Vesti izvor: Kamatica, Blic

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić izjavio je da je glavni prioritet u radu nove vlade treba da bude nastavak reforme poreskog sistema. Posebno smanjenje poreza i doprinosa na plate sa sadašnjih 64 na 40 odsto, usvajanje zakona o redovnosti plaćanja obaveza i završetak restrukturiranja određenih javnih preduzeća.

Porezi na zarade zaposlenih su visok,tako da neki poslodavci svoje zaposlene plaćaju "na crno", rekao je Ćirić i podsetio da radnici u "sivoj zoni" nemaju pravo na penzijsko, zdravstveno osiguranje, kao i mogućnost uzimanja kredita.

- Mislim da je to jedan reformski potez koji nova vlada mora odmah da uradi - dodao je Ćirić, govoreći o smanjenju dažbina na zarade i ukazao da mora što pre da se usvoji i Zakon o redovnosti plaćanja.

Ministar je ocenio da odlaganje primene zakona o redovnosti plaćanja neće imati dobre efekte na privredu i izrazio nadu da će novi saziv parlamenta i vlada biti što pre formirani i da će jedan od prvih zakona koji će se naći na dnevnom redu novog saziva parlamenta biti o skraćanju roka plaćanja.



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana