Moguće je imati tekući račun u banci bez troškova

Objavljeno: 12.03.2012


Vesti izvor: Kamatica

Od 33 banke koje posluju na tržištu Srbije, samo sedam banaka građanima pruža mogućnost da otvore i imaju račun u banci na kome će povremeno imati uplate, a da je to besplatno, rezultati su istraživanja portala Kamatica. 
 

Podstakunti sve češćim primerima kašnjenja plata i činjenici da je čak 23 odsto stanovništva nezaposleno i da samo povremeno ima neku uplatu, portal Kamatica istraživao je kakve su usluge banaka kada je u pitanju otvaranje i održavanje tekućeg računa i da li je moguće imati račun u banci, a da vas to papreno ne košta kada nemate primanja.

U Srbiji posluju 33 banke, prema evidenciji Narodne banke Srbije i 15 banaka među kojima su najveće na tržištu, kada otvorite način na mesečnom nivou naplaćuju održavanje. To praktično znači da lako može deseiti da na računu nemate nikakva primanja i godinu dana, ali će vam sve to vreme banka zaračunavati troškove održavanja koji idu od 100 do 235 dinara.
 

U 10 banaka provizija će vam biti razračunata samo kada imate neki promet na računu, dok nećete ništa plaćati kada vam račun bude u stanju mirovanja.

Istraživanje portala Kamatica pokazalo je da tek 7 banak ima tu mogućnost da otvorite račun u banci, a da vas ni otvaranje ni održavanje ne košta ništa, bez obzira na to da li imate promena na računu.

Detalje istraživanja možete pogledati na sledećem linku. 

 

 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana