Akcije od Telekoma stižu za nekoliko nedelja

Objavljeno: 27.01.2012


Vesti izvor: Kamatica, Blic

Branko Radujko generalni direktor Telekoma Srbija saopštio je da će podela akcija kompanije Telekom početi u narednih nekoliko nedelja. Istakao da je još uvek rano da se govori kolika će vrednost te kompanije.

„Podela akcija će se desiti u narednih nekoliko nedelja, prerano je govoriti o nominalnoj vrednosti akcija, ona će zavisiti od nekoliko odluka koje treba doneti u međuvremenu“,  izjavio je Radujko za Radio-televiziju Srbije.

Vlada Srbije sada ima 80 odsto akcija, a Telekom Srbije 20 odsto.

Vrednost akcija oko 59 evra, je samo nominalna vrednost i još uvek to ne znači da će se vrednost potvrditi u trgovini na berzama
Direktor Telikoma je siguran da će vrednost akcija još rasti, i savetuje da svako ko može sačeka. Na to navode svi indikatori poslovanje ove kompanije, ali je isto tako dodao davrednost ovih akcija na berzi zavisi i od potencijalnih investitira.

Potrebno je pratiti ne samo rast kompanije nego i da se sačekaju bolje okolnosti na globalnom tržištu. Radujko je rekao da za sada nema razgovora o prodaji Telekoma, naročito ne većinskoj.

Kredit koji je Telekom uzeo za otkup akcija od grčke kompanije OTE i vraćanje dela ranijeg kredita otplatiti iz sopstvenog poslovanja.



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana