Šopingom u BIH uštedi se i do 40%

Objavljeno: 27.12.2011


Vesti izvor: Kamatica, SEEbiz

Građani Srbije i Hrvatske sve češće odlaze u BiH da bi kupili osnovne potrepštine, ali se zbog nižih cena na listi proizvoda sve češće nalaze bela tehnika i gorivo, objavio je list "Glas Srpske" iz Banje Luke.

List navodi da su trgovine u pograničnim područjima ususret novogodišnjih praznika pune kupaca iz Hrvatske i Srbije. U BosanskomBrodu veliki je broj kupaca iz susednog Slavonskog Broda zbog velikih razlika u ceni.

U Bijeljini je velik broj kupaca s registracijskim oznakama iz Srbije koji ističu da uspevaju da umanje račun i do 40 odsto jer na granici traže i povraćaj PDV-a.

- Na blagajnama se mogu videti mnogi kupci iz Srbije, kojima se, kako kažu, više isplati da potroše svoj novac ovde. Na sve proizvode, osim na visokotarifne artikale, kao što su cigarete, alkohol i kafa, dobijaju i povrćaj PDV-a pa tako da za manje novca mogu da kupe više namirnica - kazao je direktor Robne kuće "Fis" u Bijeljini Zdravko Đurić.

Neki od kupaca iz Šapca ističu da u BiH dolaze dva puta mesečno u šoping navodeći da je samo mleko u Srbiji skuplje za čak 40 odsto dodajući da se isplati i kupovina raznih drugih namirnica i potrepština, kao i da se i bela tehnika može naći po povoljnijim cenama.

Prilikom šopinga mnogi kupci iz Srbije iskoriste mogućnost da napune rezervoare automobila jer je niža i cena goriva na benzinskim pumpama u BIH.



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana