Slovencima Privredna banka Beograd?

Objavljeno: 13.10.2011


Vesti izvor: Blic

Beograd -- Ministarstvo finansija ozbiljno radi na prodaji Privredne banke Beograd, a pregovori o kupovini su najdalje otišli sa Novom kreditnom bankom Maribor (NKBM).

Slovenačkoj banci je potrebna mreža u Beogradu, a to nemaju sa kragujevačkom Kredi bankom koju su kupili prošle godine, kaže izvor lista Blic.

On navodi da sa Privrednom bankom Beograd pregovaraju neko vreme, ali je kočnica to što je većinski vlasnik NKBM država i što su vlasti Slovenije pozvale finansijske institucije da smanje ulaganja u inostranstvo.

"Takođe, Vlada Slovenije je pala, izbori su u decembru i pregovore je moguće nastaviti naredne godine", kaže naš dobro obavešten izvor. Prema njegovim rečima, u NKBM smatraju da je finansijsko tržište u Sloveniji zasićeno, a da srpsko ima potencijal.

U Ministarstvu finansija su potvrdili da rade na prodaji Privredne banke Beograd u kojoj je Srbija vlasnik 19,4 kapitala. "Za kupovinu je zainteresovano nekoliko kompanija, pregovori su u toku", rekao je državni sekretar u MInistarstvu finansija Goran Radosavljević.

Privredna banka Beograd je prošle godine imala gubitak od 158 miliona dinara, dok je 2009. godine bila u minusu od 325 miliona. Ova banka je na Beogradskoj berzi juče vredela oko deset miliona evra.

U NKBM kažu da je kragujevačka banka koju su kupili regionalna banka, a da je njima potrebna šira mreža. "Naš cilj je da ojačamo pozicije u Beogradu i Vojvodini, a to će zavisiti od makroekonomske situacije", kažu u NKBM.
 



27.08.2012

Ko privatizauje firme na Kosovu?

27.08.2012

Nemačka se zadužuje i još joj plaćaju

27.08.2012

Suša uništava osiguravajuće kuće u SAD

27.08.2012

Dugalić: Slučaj Agrobanke je velika opomena

27.08.2012

Evo kako se Grci obračunavaju s poreskim inspektorima



Pogledajte arhivu vesti
Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana