Tekst objavljen: 28.04.2024 9:00        


Volkswagen planira da se vrati u rang s konkurencijom u Kini u pogledu troškova i tehnologije počev od 2026. za osnovne kompaktne automobile

Volkswagen očekuje probleme u Kini


Nemački automobilski div Volkswagen očekuje da će sledeće dve godine na visoko konkurentnom kineskom tržištu automobila biti teške.

"U aprilu smo videli još jedan krug sniženja cena, tako da će se ova oštra konkurencija održati sledećih nekoliko godina", rekao je član uprave VW-a Ralf Brandstätter u Pekingu uoči velikog sajma automobila.

Mnogi proizvođači isključivo električnih automobila značajno su oštetili svoje profitne marže poslednjih godina, rekao je, "pa to dovodi do konsolidacije tržišta."

Sugerisao je da kompanije s nižim obimom prodaje, ispod 100.000 ili 150.000 vozila godišnje, neće preživeti nadolazeću konkurenciju.

Prema Brandstätteru, Volkswagen planira da se pripremi za žestoku cenovnu konkurenciju u sledeće dve godine i da finansira razvoj svog poslovanja s e-automobilima u Kini prodajom vozila sa SUS motorima, koja još uvek ide dobro.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


"Ovo za nas znači dve teške godine", rekao je Brandstätter.

Dodao je da će kompanija možda morati da prihvati niže brojke prodaje da bi održala cene, što će verovatno značiti gubitak tržišnog udela u kratkom roku.

Volkswagen planira da se vrati u rang s konkurencijom u Kini u pogledu troškova i tehnologije počev od 2026. za osnovne kompaktne automobile, navodi Brandstätter.

Troškovi platformi vozila razvijenih za Kinu bi trebalo da se smanje za 40%.

Do 2030. Volkswagen Grupa, koja takođe uključuje marke kao što su Audi i Porsche, ima za cilj da proda oko 4 miliona vozila u Kini, pri čemu bi polovina svih prodatih automobila bila na električni pogon. Prema VW-u, to bi odgovaralo tržišnom udelu od 15%.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Volkswagen kina 2026 automobilska industrija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana