Tekst objavljen: 23.04.2020 10:40        


Usled dramatično smanjene potražnje širom sveta za boravkom u hotelima zbog COVID-19 pandemije, pojavile su se zanimljive inicijative

Kako spasiti turizam? Pojavila se ideja o prodaji hotelskih obveznica

Ako unapred rezervišete i platite boravak u nekom luksuznom hotelu prektično ulažete u svoje buduće putovanje i za manje novca dobijete mnogo više. Brojni hoteli daju ponude u kojima nude mogućnost kupovine poklon bonova za buduće boravke, a vrednost će im rasti sve do trenutka kada odlučite da ih iskoristite.

Web stranica “Buy Now, Stay Later“, podstiče ljubitelje putovanja da kupuju “hotelske obveznice”, kako bi podržali hotelsku industriju u ovom teškom periodu.

Ovom “Buy Now, Stay Later” inicijativom, hoteli širom sveta omogućuju gostima da kupuju hotelske obveznice sada u obrocima od 100 dolara (92,16 €). Kada budući gosti rezervišu boravak za neki kasniji datum, a najviše nakon 60 dana, oni će dobiti dodatnih 150 dolara (€ 138.25) na kupljenih 100 dolara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Još jedna web stranica, Hotel Credits, koju je osnovao Porter & Sail, koji pruža usluge nezavisnim hotelima ima slične podsticaje. Hoteli navedeni na njihovoj stranici nude poklon bonove, najčešće u vrednosti 300 dolara za kupovinu od 200 USD, a u većini slučajeva kredit se može koristiti u svim hotelima, uključujući njihove barove, restorane i trgovine.

“Svi se možemo složiti da će se putovanja i smještaj u hotelu vratiti u nekom trenutku, iako niko od nas ne zna kada”, kaže Porter & Sail.

“Ova ideja je dobra i za hotele i njihov opstanak na tržištu a za putnike, to znači ostvariti san o putovanju u bliskoj budućnosti. Bez rizika, jer ćemo odobriti povrat novca ako se hotel zatvori”, poručuju.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
ekonomska kriza korona virus hotelijerstvo hoteli turizam hotelske obveznice

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana