Tekst objavljen: 24.04.2017 9:38        


BEOGRAD, 24.aprila (Tanjug) - Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija finansiraće sa 10 miliona dinara projekat unapređenj turističke infrastrukture na Divčibarama, piše portal Kolubarske. Turistička organizacija Valjevo konkurisala je ranije kod kod Ministarstva trgovine za dodelu sredstava, a projektom je planirana izgradnja biciklističkih i pešačkih staza sa odmorištima i zabavni park u centru Divčibara. 

Za biciklističke staze na Divčibarama 10 miliona dinara

Plan je da u narednih šest meseci bude izgrađen zabavno-avanturistički park ispod hotela "Maljen", dok će biciklističke i pešacke staze biti obeležene do kraja leta, piše ovaj portal.

Prema projektu koji je izradio Biciklistički klub iz Novog Sada, na Divčibarama će biti urađene i obeležene tri biciklističke trase ukupne dužine 180 kilometara podeljene u kategorije - laka (30 kilometara), srednja (60 kilometara) i teška (90 kilometara).

Kako navode, Biciklistički savez Srbije uradiće kategorizaciji biciklističkih staza na Divčibarama na kojima će biti organizovano državno prvenstvo u planinskom biciklizmu (mountain bike).

Prema najavama, već krajem maja biće organizovano takmičenje u planinskom biciklizmu na Divčibarama, na trasama prema projektu koji su uradili novosadski profesionalci, za koje je, kako navodi portal, već prijavljeno oko stotinu učesnika.

Pored biciklističkih staza, novcem Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija biće obeležene i pešačke staze na Divčibarama, na kojima će biti postavljena turistička signalizacija. Staze će se prostirati "zrakasto" od centra Divčibara ka vrhovima - Golubac, Ljuti krš, Crni vrh, Paljba...

U dokumentu Vlade Republike Srbije "Strategija razvoja turizma u Srbiji od 2016. do 2025. godine" Divčibare su svrstane medu deset prioritetnih turističkih destinacija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana