Tekst objavljen: 18.07.2015 10:00        


Letnja sezona u Crnoj Gori krenula je mnogo bolje nego što se očekivalo, jer trenutno ima 20 odsto više gostiju nego prošle godine, a hoteli su veoma dobro popunjeni, pokazuju zvanični podaci Nacionalne turističke organizacije.

Sezona u Crnoj Gori nadmašila očekivanja

Rast turističkog prometa, poseta i gostiju prethodnog meseca, pored primorja, zabeležen je u nacionalnim parkovima, koje je u junu posetilo oko 40.000 turista, ali i na severu države, gde su povećanju broja turista najviše doprinele pristupačne cene smeštaja i bogat program manifestacija, prenosi Radio-televizija Crne Gore.

"Hotelijeri su snizili cene, što su turističke organizacije dobro ispromovisale na sajmovima u inostranstvu i to je poguralo sezonu", ocenio je predsednik Crnogorskog turističkog udruženja, Žarko Radulović, i istakao da se očekuje da drugi deo jula i avgust budu još prometniji.

On je dodao da je, po pitanju posete Crnoj Gori, do februara bilo "mrtvo more" a da je sada mnogo bolje nego što su se nadali.

Radulović je posebno istakao da je poslednjih dana zabeležen značajan rast poseta turista iz Rusije, čiji se dolazak pre sezone činio neizvesnim, pre svega zbog oštrog pada vrednosti ruske rublje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
letnja sezona turizam Crna Gora putovanje hoteli

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana