Tekst objavljen: 24.04.2017 10:18        


NOVI SAD, 24. aprila (Tanjug) - Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, koji je danas prisustvovao potpisivanju sporazuma o saradnji Privredne komore Vojvodine i Unije poslodavaca Vojvodine, pružio je punu podršku Pokrajinske vlade saradnji ove dve značajne organizacije koje okupljaju privrednike iz AP Vojvodine.

Puna podrška pokrajinske vlade saradnji PKV i UPV

On je tom prilikom naglasio da je trajno opredeljenje Pokrajinske vlade da bude pouzdan partner sa svima koji mogu i žele da doprinesu ubrzanom privrednom razvoju.

"U Srbiji, a sledstveno tome i u Vojvodini, danas nema važnijeg zadatka od intenzivnog ekonomskog razvoja. On je, zahvaljujući dobro osmišljenoj i energično vođenoj ekonomskoj politici Vlade Srbije, ali i sinhronizovanom delovanju svih drugih nivoa vlasti, uključujući i Pokrajinsku vladu, praktično već pokrenut", rekao je Milićević.

On je dodao da se takva tendencija mora očuvati, te da svaka saradnja i povezivanje kojim se podstiče ukupan privredni razvoj, zaštita i unapređenje privrednih subjekata i unapređenje privrednog ambijenta, može da donese samo korist privredi.

Milićević je rekao da će Pokrajinska vlada, pored postojećih podsticaja za razvoj niza privrednih grana, pojačati svoj doprinos putem Razvojne agencije Vojvodine.

Ova nova agencija će u narednim mesecima početi sa dodeljivanjem bespovratnih sredstava, po vrlo jasnim kriterijumima jednakim za sve potencijalne investitore, bilo da se radi o stranim ili o domaćim.

Sporazum o saradnji potpisali su predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević i predsednik Unije poslodavaca Vojvodine Stanko Krstin.

Potpisivanje sporazuma proizašlo je iz zajedničke namere da se unapredi rad obe institucije, u pravcu razvoja Privredne komore Vojvodine kao servisa za celu privredu i razvoja Unije poslodavaca Vojvodine, kao jedne vrste sindikata poslodavaca.

Obe institucije imaju isti cilj, a to je unapređenje privrednog ambijenta i podsticanje privrednog razvoja i njihova saradnja je od velikog značaja prvenstveno za privrednike, ali i za celu društvenu zajednicu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana