Tekst objavljen: 28.08.2020 11:45        


U Grčkoj je, posle prolećnog, počeo novi talas rasprodaje hotela, ali po nižim cenama. Porodični hoteli se prodaju po ceni od 150.000 evra, koliko košta stan u centru Beograda. Hoteli na čuvenom Santoriniju mogu da se kupe za 420.000 evra, što je do nedavno bilo nezamislivo

Grčki hoteli se prodaju po ceni stana u Beogradu

Od deset grčkih hotela trenutno su, u proseku, otvorena tri. Ovome je „kumovala“ odluka grčkih vlasti da selektivno otvori granice, a onim hotelijerima koji su ostali zaključani dali su novac „po sobi“ od 800 do 1.500 evra, u zavisnsti od broja zvezdica.

Trenutno je u Grčkoj počeo drugi talas rasprodaje hotela, posle prolećnog. Veliki broj tada ponuđenih hotela i sada se nudi, ali su cene niže.

Tako sada kupci mogu da biraju porodične hotele već od 150.000 evra, koliko košta stan u centru Beograda. Za toliko se, recimo, prodaje hotel u Nea Vrasni blizu mora sa četiri sobe i velikim apartmanom.

Po sobi 10.000 evra

Za 300.000 evra može da se bira i hotel i mesto. Za taj novac se prodaje veliki broj objekata na Halkidikiju, Krfu, Lezobosu, pa i Peleponezu, počevši od mondenskog Naflija, dok su u manjim mestima oko Sparte objekti po 200.000 evra.

Hoteli se na Eviji prodaju bukvalno budzašto, jer kada se cena u Edipsosu podeli sa brojem soba ispada da svaka (ima terasu i pogled na more) košta 10.000 evra!

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Kraljevska kupovina za pola miliona evra

Kupac sa pola miliona evra je „pravi kralj” i može da razmišlja, čak, i o Santoriniju. Na ovom ostrvu, gde letuju bogataši, može da se pazari hotel 40 metara udaljen od plaže za 420.000 evra.

Zanimljivo je da se i u samoj Oji, gde se naplaćuje i zalazak sunca, luksuzan hotel sa apartmanima u tradicionalnoj gradnji prodaje za 800.000 evra. Ova cena je nezamisliva, jer se hotel nalazi na kaskadi, sa bazenom koji ima pogled na more i do ove godine je noćenje naplaćivao 400 evra, a radio je 220 dana godišnje i bio popunjen 95 odsto!

Turisti nezadovoljni ovogodišnjom uslugom

Zašto grčki hotelijeri prodaju objekte? Najbolji odgovor može da pruži Britanac Bendžamin Vili Blek koji je 2016. godine kupio hotel na Kritu koji ima 26 soba. On je od grčke države uzeo 800 evra po sobi, zaposlene poslao kući i zaključao objekat.

„Nisam otvorio hotel jer su turisti koji dolaze u Grčku nezadovoljni ovogodišnjom uslugom koja je puna higijenskih ograničenja, nema noćnog provoda, a ostrvo je puno praznih kafića i radnji, pa noću svuda vlada mrak i to ne liči na Krit koji očekuju“, rekao je Bendžamin za „Greek Reporter“.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
hoteli u grčkoj prodaja grčkih hotela Grčka hoteli

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana