Tekst objavljen: 21.07.2017 15:25        


Evropski investicioni fond (EIF) i ProCredit grupa obezbedili su dodatnih 450 miliona EUR za inovativna mala i srednja preduzeća (MSP), čime je ostvaren ukupan iznos od 820 miliona EUR za kompanije u jedanaest zemalja.

EIF i ProCredit udvostručuju podršku za kompanije

Finansijska podrška EIF-a sada je dostupna preko ProCredit banaka od Nemačke do Gruzije, i namenjena je kompanijama koje koriste nove tehnologije i stvaraju nove proizvode u jednoj od jedanaest zemalja u kojima je ova olakšica na raspolaganju (Nemačka, Albanija, Srbija, Republika Makedonija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Grčka, Rumunija, Moldavija, Ukrajina i Gruzija). Do sada je kroz sporazume sa ProCredit bankama već podržano preko 1.000 inovativnih malih i srednjih preduzeća, a narednih godina će njihov broj biti još veći.

Pomenuti sporazumi potpisani su u okviru InnovFin inicijative Evropske komisije, na osnovu podrške programa Evropske unije za istraživanje i inovacije Horizon 2020.
InnovFin inicijativa omogućava bankama učesnicama da ponude kredite inovativnim kompanijama uz pomoć garancije koju obezbeđuje EIF. Sporazumi potpisani u državama članicama EU omogućeni su uz podršku Evropskog fonda za strateške investicije (EFSI).

EFSI predstavlja temelj Investicionog plana za Evropu Evropske komisije, koji je takođe poznat pod nazivom
,,Junkerov plan”.

O Evropskom investicionom fondu (EIF)

Evropski investicioni fond (EIF) deo je grupe Evropske investicione banke. Njegova centralna misija je pružanje podrške mikro, malim i srednjim preduzećima (MSP) u Evropi tako što ovim preduzećima omogućava pristup finansijskim sredstvima. EIF kreira i razvija kapital za rizična ulaganja i rast, garancije i mikrofinansijske instrumente za upravo ovaj segmet tržišta. U ovoj ulozi, EIF neguje ciljeve EU za podsticanje inovacija, istraživanja i razvoja, preduzetništva, privrednog rasta i zapošljavanja. 

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Horizon 2020 fondovi evropski fondovi bespovratna sredstva

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana