Tekst objavljen: 24.04.2020 15:45        


Kripto berza Xcalibra, koja je omogućila kupovinu i prodaju kriptovaluta za dinare, listirana je na sajtu Coin Market Cap, čime je dinar stavljen na mapu svetskih valuta sa kojima se može trgovati na kripto tržištu

Dinar prepoznat kao valuta kojom se može trgovati na kripto tržištu

Xcalibra, jedina kripto berza na svetu koja omogućava kupovinu Bitcoin-a za dinare je listirana na Coin Market Cap-u, najpoznatijoj veb stranici za rangiranje kripto berzi i kriptovaluta. Ovim potezom je dinar prepoznat kao valuta kojom se može trgovati na kripto tržištu.

Coin Market Cap je najkorišćeniji sajt za praćenje kripto tržišta i najvažniji izvor informacija o cenama kriptovaluta u realnom vremenu. Sajt zauzima 550. mesto po posećenosti na svetu, a najviše korisnika dolazi iz SAD, Indije i Brazila. O njegovom značaju najviše govori to što je pre samo nekoliko nedelja (2. aprila 2020.) prodat za sumu od skoro 400 miliona dolara.

Xcalibra tim iz Srbije, koji je pravio berzu više od godinu dana, kaže da im se trud isplatio i da će njena “vidljivost, uz pomoć Coin Market Cap-a, sada biti velika i u skladu sa globalnim ciljevima” koje su postavili pred sebe.

Listiranje na Coin Market Cap sajtu je besplatan ali nimalo jednostavan proces. Da bi se berza listirala, potrebno je, za početak, ispuniti dugačku listu tehničkih uslova. Ali, ispunjenje uslova samo po sebi ne garantuje i listiranje jer stručni tim vrši sveobuhvatnu procenu berze, odnosno evaluaciju kako kvalitativnih tako i kvantitativnih faktora, uključujući i kvalitet tima koji stoji iza projekta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Xcalibra berza u svojoj ponudi ima trgovinu Bitcoin-om, Ether-om, Safex Cash-om i Safex tokenima. Pored stranih valuta, na Xcalibra berzi se ove kriptovalute kupuju i prodaju i za dinare uz samo 1.1% provizije, što je nekoliko puta jeftinije od berzi na kojima se mogu kupiti isključivo za strane valute. Dodatno, korišćenjem dinara, Xalibra berza stvara svojim korisnicima dodatnu uštedu jer nema troškova ino-plaćanja, koji u pojedinim slučajevima mogu biti i preko 10% deponovanog novca. Do pojave Xcalibra berze, srpski kripto korisnici su praktično “skuplje” plaćali kriptovalute od korisnika istih berzi u SAD i EU.

“Omogućavanje kupovine za dinare, uz veoma nisku proviziju, je prvi korak ka poboljšanju položaja srpskih kripto investitora. Više nema potrebe pretvarati dinare u dolare ili evre i tako gubiti na kursnoj razlici i, dodatno, na naknadama za ino-plaćanja. Depozit dinara na Xcalibra berzu košta samo 1,1% od ukupne sume, a provizija za pretvaranje u Bitcoin ili neku drugu kriptovalutu je samo 0,25%. Zbog ovoga je trgovina kriptovaluta od 3 do 5 puta povoljnija nego na ostalim mestima”, kaže Daniel Dabek, CTO Xcalibra berze. Xcalibra korisnicima omogućava i besplatno deponovanje kriptovaluta radi trgovine.

Šta je Xcalibra kripto berza?

Pored toga što je u pitanju jedina berza na kojoj je moguća trgovina kriptovaluta za RSD, Xcalibra je napravljena sa ciljem da postane jedna od vodećih globalnih platformi. Zbog toga je njena infrastruktura prilagodjena čak i institucionalnim trejderima koji zahtevaju najviše performanse i standarde, a značajna sredstva i napor su uloženi u brzinu i bezbednost protoka podataka.

3 komentara

  1. User image
    marko 25.04.2020 10:39

    Dodavanje na CMC je velika stavr, bas lepo sto nismo vise poslednja rupa na svirali pa moze i dinarima da se trejduje

  2. User image
    Nixa 27.04.2020 12:31

    Konacno! Super vest, ajmo ljudi da pravimo volumen na nasoj berzi da mozemo jeftinije da trejdujemo jedni s drugima

  3. User image
    s.ivanovic90 29.04.2020 12:40

    Odlicno, nadam se da ce uskoro biti i jos valuta. Sad mozemo svi za dinare da kupujemo, ajmoo

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kripto berza ether safex xcalibra kriptovalute bitcoin pr sadržaj dinar

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana