Tekst objavljen: 20.06.2014 12:00        


Nakon što su poplave pogodile veliki deo teritorije Srbije i ugrozile u manjoj ili većoj meri, prema nekim procenama, i do četvrtine stanovnika naše zemlje mnoge banke su najavile različite olakšice ugroženom stanovništvu.

Strugarević: Olakšice i za radnike u pogođenim firmama Nataša Strugarević, član Izvršnog odbora Eurobank

Nataša Strugarević, član Izvršnog odbora Eurobank, kaže da je ta banka, među prvim kompanijama, odmah po objavljivanju razmera posledica koje su donele poplave, krenula sa raznim vrstama pomoći za sve ugrožene.

Eurobank uplatila je iznos od milion dinara za pomoć u vanrednoj situaciji, preko namenskog dinarskog predračuna Vlade Srbije što je predstavljalo prvu pomoć za hitnu intervenciju u vanrednoj situaciji. Do sada, ukupno je donirano oko 3,5 miliona dinara u novcu i robi, a naši zaposleni prikupili su više od 5 tona robe za najugroženije.

Humanitarna MasterCard „Veliko srce“ je kao generalni sponzor Porodičnog sajma, 24. i 25.maja okupio je sve ljude dobre volje na platou TC Ušća i za dva dana su prikupljena dva kamiona igračaka, bojica, slikovnica za decu sa poplavljenih područja.

Deca koja su nas posetila imala su priliku da se priključe različitim radionicama u okviru štanda Velikog srca, a nacrtali su i preko 50 radova na temu „Moje Veliko srce“ koji su zajedno sa igračkama poslati mališanima.

Takođe, apelovali smo na sve svoje poslovne partnere, saradnike i klijente da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu u vanrednoj situaciji.

Da li ste pripremili neke olakšice za klijente?

Poplavni talas koji je zadesio našu zemlju u prethodnom periodu, ostavio je značajne posledice i na poslovne procese mnogih privrednih subjekata, naših klijenta.

Za sve klijente koji se obrate našoj Banci, omogućen je moratorijum kao posebna olakšice kod kredita i kreditnih kartica, dok će se SBB, SME i Large Corporate klijentima pristupati pojedinačno, i na taj način u dogovoru sa njima donositi odluka o određenim olakšicama.

Takođe, sve navedene olakšice odnose se i na klijente koji su zaposleni kod poslodavca koji je zbog nedavnih elementarnih nepogoda obustavio poslovnu aktivnost.

Na nivou Banke, doneta je odluka da se ne naplaćuje provizija na uplate humanitarne pomoći za ugrožene u poplavi, koje idu preko računa banke, kao ni na gotovinske uplate.

Da li imate u planu i povoljnije uslove i odgovarajuće nove proizvode za ugroženi deo domaće privrede i poljoprivrede?

Eurobank počela je da prima zahteve i odobrava subvencionisane kredite za održavanje tekuće likvidnosti, finansiranje trajnih obrtnih sredstava i refinansiranje u 2014, u skladu sa Uredbom Vlade Srbije.

Maksimalni rok otplate kod ovih kredita je do 18 meseci, a u to je uključen i grejs period do šest meseci. Krediti se odobravaju u dinarima, uz kamatnu stopu do 5,45 odsto na godišnjem nivou i jednokratnom naknadom za obradu zahteva u visini do 0,5 odsto odobrenog iznosa kredita.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bankarsko tržište bankarski sektor banke poplave Eurobank nataša strugarević

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana