Tekst objavljen: 07.04.2020 11:30        


Protekla sedmica donela je nastavak oporavka domaćeg tržišta kapitala uz smanjeni obim prometa usled slabog trgovanja državnim obveznicama. Ukupna realizacija na tržištu iznosila je nepunih 83 miliona dinara (0,7 miliona evra), dok je indeks Belex15 ojačao 1,2 odsto na 645,3 poena

Rast Belexa drugu nedelju zaredom, Komercijalna najprometnija

Najprometnija akcija bila je Komercijalna banka (KMBN) koja se oporavila 2,4 odsto na 2.540 dinara uz realizaciju od 46,2 miliona dinara. Još uvek nije poznato da li će NBS dozvoliti banci veliki isplate dividende planirane za tekuću kalendarsku godinu. Kao što je poznato, banka bi trebalo na ime odobrenih a neisplaćenih dividendi i dividendi za prošlu godinu isplati akcionarima više od 100 miliona evra.



Naftna industrija Srbije (NIIS) spustila se 3,2 odsto na 551 dinar uz promet od 23,8 miliona dinara. Globalno tržište sirove nafte snažno se oporavilo krajem prošle nedelje pa su ove akcije našle na otpor na nivou od 550 dinara.

Akcije Alta banke (JMBN) zadržale su se na nivou od 5.105 dinara uz realizaciju od šest miliona dinara. Ovim akcijama se trenutno trguje na oko 36 odsto njihove knjigovodstvene vrednosti na kraju decembra prošle godine. I akcije Alfa plama (ALFA) zadržale su nepromenjenu vrednost na nivou od 26.500 dinara. Kompanija je nastavila da stiče sopstvene akcija, a prema poslednjoj objavi u svom portfelju ima 2,2 odsto sopstvenih akcija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Akcije Aerodroma "Nikola Tesla" (AERO) oporavile su se 6,7 odsto na 800 dinara uz neveliku investicionu aktivnost. Ova akcija je bila najveći gubitnik tokom marta kada je oslabila 28,5 procenata.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beogradska berza BELEX15 nedeljni izveštaj sa berze vesti sa berze momentum rast belexa Komercijalna banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana