Tekst objavljen: 21.04.2021 12:10        


Nedavno je kompanija Petco treći put u svojoj 55-godišnjoj istoriji izašla na berzu sa inicijalnom javnom ponudom (IPO) i berza ih je dočekala raširenih ruku

Kućni ljubimci - biznis koji je neočekivano procvetao tokom pandemije

Kompanija koja se bavi prodajom hrane i potrepština za kućne ljubimce skupila je 817 miliona dolara, akcije su porasle za 56 odsto, a vrednost Petcoa na tržištu sada je 6,2 milijarde dolara.

Petco je doživeo preobražaj 2016.godine kada je postao privatna kompanija, uložen je veliki novac u e-commerce i građenje veterinarskih i drugih online servisa, sve u cilju da Petco postane «jed(i)na stanica» za vlasnike kućnih ljubimaca.

Njihove prodavnice nisu više samo mesto za «ulepšavanje» ljubimaca, već i neka vrsta magacina iz kojeg se sada isporučuje roba.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Međutim, Petco ima veliku konkurenciju u brendu Chewy koja je jedna od kompanija označena za najveće dobitnike pandemije.U proteklih godinu dana njihove akcije porasle su za 273 odsto, a ove godine već 27 odsto.

Obe kompanije profitiraju od povećanog broja udomljavanja životinja u SAD tokom pandemije, a stručnjaci smatraju da će ovaj biznis rasti i nakon što se pandemija završi.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
biznis pandemija kućni ljubimac kućni ljubimci udomljavanje ljubimaca

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana