Tekst objavljen: 07.04.2017 14:50        


NOVI SAD, 7. aprila (Tanjug) - Privredna komora Vojvodine (PKV) i Vojvođanski metalski klaster (VMC) potpisali su danas memorandum o saradnji, čime je uspostavljena osnova za trajnu i kontinuiranu saradnju. Memorandum su potpisali predsednik PKV Boško Vučurević i menadžer VMC Zoran Pekez, s ciljem razmene informacija od značaja za razvoj privrede, kao i jačanja poslovnih veza i podsticanja svih oblika saradnje, zajedničkih ulaganja i poslovno-tehničke saradnje samih institucija, kao i njihovih članica, saopšteno je iz PKV.

PKV i metalski klaster VMC jačaju saradnju

"Zajedničkim snagama učestvovaćemo u pripremi i realizaciji projekata finansiranih iz fondova EU, ali i u inicijativama koje se odnose na promociju metalskog sektora", izjavio je predsednik PKV Boško Vučurević.

Prema rečima menadžera VMC-a Zorana Pekeza, taj klaster danas ima 150 članova, koji u Vojvodini zapošljavaju preko 8.000 ljudi, a u 2016. godini ostvarili su izvoz preko 230 miliona evra, dok je bruto prihod u 2016. godini iznosio 600 miliona evra.

Sektor metalne industrije značajan je činilac privrede AP Vojvodine, pošto je u njemu registrovano oko 2.000 privrednih subjekata sa više od 20.000 zaposlenih i izvozom koji je u 2016. godini premašio jednu milijardu dolara, navodi se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana